Successful NIHR Grant Writing Workshop
Successful NIHR Grant Writing workshop is now scheduled to take place on Friday 10th December 2021, from 10.00 until 15.30. This event will include speakers from the Research Design Service, as well as sessions on how MFT supports grant applications and institutional processes.
Please find below the outline for the day. Booking details to follow, but save the date!
10.00am to 15.30pm, 10th December 2021
To be held virtually via MS Teams
Chair: Prof Rick Body, Director of Research and Innovation
Agenda - Morning Session
10.00 (10 mins) Welcome and Introduction
Dr Claire Cole – Head of Research Delivery, R&I, MFT
10.10 (40 mins) Research Design Service & NIHR grant schemes
Sarah Rhodes – NIHR Research Design Service North West
Overview of NIHR funding opportunities and remits, the role of the RDS and how they can help you.
10.50 (40 mins) Guest speaker – applicant experience (TBC)
11.30 (20 mins) BREAK
11.50 (40 mins) Features of a good grant application
Prof Andy Vail – Centre for Biostatistics, University of Manchester and Associate Director, NIHR Research Design Service North West
Exploring NHS relevance, feasibility, patient priority, value for money, and how to demonstrate that your application as the right science, methods and team.
12.30 (40 mins) Public and Patient Involvement and Engagement
Dr Annie Keane – VOCAL, MFT/UoM
The increasing importance of PPIE, making it meaningful for your proposed translational research project, and showing that in the grant application.
13.10 (30 minutes) LUNCH BREAK
13.40 (40 mins) Institutional processes, authorisations and declaration of interests
Alison Robinson – Senior Research & Innovation Manager, MFT
Making sure your application is properly costed and has the support of partner organisations to increase the chance of success (and avoid problems later).
14.20 (20 mins) NIHR Grant Support at MFT
Dr Jo Bryant – NIHR Grants Research Assistant
Outlining the specialist support available at MFT and some top tips for successful grant applications.
14.40 (40 mins) Guest speaker – applicant experience (TBC)
15.20 Close + informal Q&A